Kaas in de kijker Alles Koe Geit Schaap Buffel Alles Rauw Gethermiseerd Gepasteuriseerd Melksoort AllesKoeGeitSchaapBuffel Melktype AllesRauwGethermiseerdGepasteuriseerd 12 mei2023 Camembert de Normandie AOP 12 mei 2023Hoe zat dat nu weer met die Camembert? Reinout frist ons geheugen op en we proeven ineens ook een aantal verschillende producenten naast elkaar. Vinden we de onze nog steeds de lekkerste? Lees meer 5 jan2023 Sainte-Maure de Touraine 5 jan 2023Onze vorige kaasreis ging naar de Loire, waar we op bezoek gingen bij Moreau, onze producent van deze klassieker in onze kaastoog: de Saint-Maure.Lees meer 8 nov2022 Appenzeller Surchoix 8 nov 2022Eind oktober zetten we dit jaar onze Appenzeller Surchois in de kijker. Deze harde Zwitserse kaas verdwijnt bij ons vaak een beetje naar de achtergrond, maar verdient zeker even alle aandacht. Hij is niet alleen heel lekker als onderdeel van een kaasschotel, maar kan ook goed gebruikt worden als deel van een fondue-mengeling of bij de boterham. Lees meer 22 apr2022 Florence Bio van Karditsel 22 apr 2022Juli is dé maand voor Florence. De witte rots in onze branding! Deze Limburgse geitenbrie wordt met de hand geschept in Kaasmakerij Karditsel en krijgt na een rijpingsperiode van drie weken een heerlijke witschimmelkorst. Fris en toch karaktervol. Spring zeker eens binnen om te proeven!Lees meer 22 apr2022 Fougerus 22 apr 2022Heerlijke variant op de klassieke brie de Meaux.Lees meer 12 apr2022 Stilton Colston Bassett 12 apr 2022Al zijn er maar zeven Stilton producenten, de ene Stilton is de andere niet. Proef onze keuze: de Colston Bassett.Lees meer 1 apr2022 Roccolo Valtallegio 1 apr 2022Hij lag op onze nieuwjaarsschotel en nu ook in onze toog. Roccolo! Zijn naam verwijst naar cilindervormige schuilhutjes voor jagers in de Valtaleggio. Smeuïg, stevig en een beetje kruimelig. Deze jongen heeft het allemaal!Lees meer 1 apr2022 Westcombe Cheddar 1 apr 2022Tijdelijk in ons assortiment, en daarom zeker het proeven waard, deze rauwmelkse ambachtelijke cheddar uit Somerset. Lees meer 30 mrt2022 Brie de meaux 30 mrt 2022We moeten niet altijd speciaal willen doen, daarom deze maand in de kijker, de koning van de Franse kazen, de vader van alle witschimmelkazen, de Brie de Meaux!Lees meer