alt

Apero

 

Kaashapjes

Kaas (en/of charcuterie), hapklaar versneden en mooi gepresenteerd op houten planken.

 

Kaashapjes (150g/p): €11/p

Kaas- en charcuteriehapjes (150g/p): €12/p

Charcuteriehapjes (150g/p): €14/p

 

De waarborg voor de planken bedraagt €50 per plank.

Kaashapjes moeten steeds één dag op voorhand besteld worden

 

Tapas

Ons keukenteam zorgt dagelijks voor verse, huisgemaakte tapenades, kaaskroketjes, pizza's enz.. Deze kunnen gecombineerd worden met onder andere fijne charcuterie, kaas, olijven en zongedroogde tomaatjes voor een mooi tapas-assortiment. Kom gerust even langs in de winkel en vraag suggesties aan de verkopers. 

 

Apero-box

Een box met een alles voor een heerlijke apero voor 4 tot 6 personen (inclusief een fles Vouvray Methode Traditionelle)

brood2

Brood

Onmisbaar bij een kaasschotel, een lekker stuk brood. Wij werken samen met twee bakkers, zuurdesembakker Korst uit Kessel-Lo en biobakker François uit Sombreffe. 

 

Korst werkt zoveel mogelijk met lokaal graan (Boerencompagnie) dat op steen gemalen wordt. Ze laten hun brood rijzen op basis van een natuurlijke zuurdesem en het ondergaat een lang fermentatieproces. Hierdoor worden de fytinezuren die aanwezig zijn in de graanvezels afgebroken en worden de mineralen beter opgenomen door ons lichaam. Door de lange fermentatietijd en de aanwezige melkzuurbacteriën heeft het brood een hogere voedingswaarde en is makkelijker verteerbaar. 

 

Ook François werkt met lokale granen die minder gluten en een hogere voedingswaarde bevatten en gemakkelijker verteerbaar zijn. Het graan wordt gemalen op steenmolens en het brood rijst met een natuurlijke zuurdesem.

 

Belegde broodjes

Op weekdagen kan je bij ons ook terecht voor belegde broodjes. We hebben elke week een ander broodje van de week, daarnaast is er een beperkt vast assortiment.

 

Op bestelling maken we ook schotels met een variatie aan belegde broodjes. Hiervoor gebruiken wij een mix van verschillende biobroodjes die belegd worden met een selectie van kazen, charcuterie en salades en het gepaste garnituur.

 

Voor een basisassortiment rekenen wij €10.50 per persoon. U kan ook kiezen voor een luxe-uitvoering, die komt op €13.50 per persoon.

charcuterie

Charcuterie

Een Italiaanse apero, een Spaanse tapasavond, een maaltijdalternatief voor uw niet-kaasliefhebbende vrienden of gewoon, de dagelijkse brooddoos van uw kroost. Ons charcuterie-assortiment heeft wel een oplossing!

 

Wij selecteerden voor u de beste Italiaanse salami's, gedroogde, gerookte en gekookte hammen, fijne vleeswaren en niet te vergeten, wildpatés* die er op de markt te vinden zijn.

 

* uiteraard alleen in het seizoen. Daarbuiten beperken wij ons patéassortiment tot enkele klassiekers