
Roccolo Valtallegio
Land van oorsprong:
Italië
Melksoort:
koe
Melktype:
gepasteuriseerd
Kaastype:
halfhard
Korst:
kleverig en veelkleurig
Smaak:
intens en complex
De Roccolo was één van onze topontdekkingen van de Italiaanse kaasreis afgelopen zomer en is het bewijs dat je niet zomaar op het uiterlijk moet afgaan...
Hij wordt gemaakt in Valtallegio van gepasteuriseerde koemelk en is een relatief jonge creatie die na het winnen van een aantal nationale en internationale prijzen zijn plekje bij te klassiekers aan het veroveren is.
Een bijzondere textuur-, brokkelig in de kern en smeuïg, zelfs boterig naar de korst toe en smaakervaring, extreem intens en wat zoeter aan de buitenkant en frissere, scherpere zuren binnenin.
Hij wordt gemaakt in Valtallegio van gepasteuriseerde koemelk en is een relatief jonge creatie die na het winnen van een aantal nationale en internationale prijzen zijn plekje bij te klassiekers aan het veroveren is.
Een bijzondere textuur-, brokkelig in de kern en smeuïg, zelfs boterig naar de korst toe en smaakervaring, extreem intens en wat zoeter aan de buitenkant en frissere, scherpere zuren binnenin.