Willem-Jan en Charlotte van Elsen Kaasambacht geven je de kans om in een ongedwongen sfeer meer te ontdekken over kaas en wijn.

 

In onze workshop word je ingewijd in de wondere wereld van de kaas: zo kom je te weten hoe kaas gemaakt wordt, ondervind je wat het rijpingsproces van de kazen inhoudt en leer je hoe kwaliteit te onderscheiden. Daarnaast nemen we het productieproces van witte en rode wijn onder de loep en gaan we van daaruit samen op zoek naar geslaagde kaas- en wijncombinaties.

 

Proeven staat centraal in onze workshop: verwacht je aan een 5-gangendiner met bijpassende wijnen!

 

Wanneer: maandag 20 januari van 19u tot 21u30 volzet 

                 maandag 28 april van 19u tot 21u30

 

Waar: Land aan de Overkant, Léon Schreursvest 85, Leuven

 

Deelnemen kan voor 65 euro; inschrijven en betalen kan in de winkel (Mechelsestraat 36)

 

Voor meer info kun je ons bellen op 016/22 13 10 (vragen naar Willem-Jan)

Teaser afbeelding
Image
wijn
Teaser tekst
Er zijn al een paar Kaas- en Wijnavonden met Willem-Jan en Charlotte gepland in 2025.
Blog categorie
Image
kerstfolder 1
Image
Kerstfolder kaasschotels

De keuze van de Kaasrijper

Ook dit jaar willen we jullie graag verrassen met een mooi assortiment perfect geaffineerde kazen. 

 

De maaltijdformule (250g/p) komt op €17/persoon,

voor een dessert (150g/p) komt het op €10.20/persoon. 

 

Je kan de kaas in pakjes laten verpakken (met vlagjes en een korte uitleg over elke kaas) of laten opmaken op plank (met feestelijke garnituren). Voor de opmaak betaal je €13/plank, we leggen tot 2.5kg kaas op 1 plank.

 

Een deel van de kaas vervangen door charcuterie is ook mogelijk (standaard nemen wij dan een verhouding 1/3 charcuterie - 2/3 kaas). Tijdens de kerstperiode wordt de charcuterie steeds in pakjes meegegeven.

 

We hebben natuurlijk ook lekker brood, goeie boter, verschillende confits, bijpassende wijnen, ... om het feest compleet te maken. Vraag gerust meer inspiratie in de winkel of bij het plaatsen van je bestelling. 

Image
kerstfolder wijn

Wijnpakket

We hebben dit jaar een wijnpakket samengesteld dat perfect samengaat met de geselecteerde kazen van zowel de kerst- als de nieuwjaarsschotel. 

 

Het pakket bestaat uit de Vouvray sec uit de Loire, een frisse witte wijn om mee te starten bij de geitenkazen, maar met toch al genoeg complexiteit om overeind te blijven naast de volgende kazen. Daarna komt een Oostenrijkse Pinot Noir van Michael Auer, ideaal bij de witschimmels en roomkazen, maar probeer hem zeker ook bij de kruidige berkazen. Afsluiten doen we met een specialleke, de Vouvray Hédoniste van hetzelfde wijnhuis als onze witte wijn. 

 

Je kan het pakket uiteraard ook aanpassen aan je eigen smaak en budget. We hebben net met het hele team een wijnproefavond gedaan, dus iedereen kan je met veel plezier én kennis van zaken adviseren.

Image
kerstfolder fondue en raclette

Fondue & Raclette

In de winter hebben we een assortiment aan raclettekazen die in sneetjes of per kwart- of halve bol gekocht kunnen worden. Je kan ook toestellen voor kwart- en halve bollen raclette lenen (niet voor sneetjes). Deze kan je best wel zo snel mogelijk reserveren. 

 

 

Voor fondue hebben we een mengeling van het huis, de Zwitserse mengeling (iets pittiger) en een iets zachtere,  Franse mengeling. Standaard voorzien wij alleen de kaas en moet je de fondue nog zelf klaarmaken. Ook fondue-toestellen kunnen geleend worden. 

 

Voor bij de fondue of raclette hebben we een assortiment charcuterie (Viande Grison, Bresaola, Alpenham, Coppa, ...), brood (trage desem van Korst, baguettes, ...) en garnituur (augurkjes, zilveruitjes). Qua wijn raden wij onze Cococciola aan om de fondue te bereiden en om bij de warme kaasgerechten te schenken. Als je liever een iets complexere wijn drinkt is onze Sauvignon Blanc van wijnhuis Stift ideaal. 

Image
kerstfolder apero

Apero

Wij maken hapjesplanken vanaf 4 personen.

Dit kan met enkel kaas (€12/persoon), kaas en charcuterie (€13/persoon) of enkel charcuterie (€15/persoon). 

 

Bij een hapjesplank wordt de kaas (en/of charcuterie) hapklaar versneden en mooi op plank gelegd, ideaal voor de apero of als de bijeenkomst eerder een receptie-formule is. 

Image
kerstfolder praktisch

Openingsdagen en -uren

Open: 

zaterdag 21/12 van 9u tot 18u

maandag 23/12 van 9u tot 18u

dinsdag 24/12 van 9u tot 16u

vrijdag 27/12 van 9u tot 18u

zaterdag 28/12 van 9u tot 18u

maandag 30/12 van 9u tot 18u

dinsdag 31/12 van 9u tot 16u

vrijdag 3/1 van 9u tot 18u

zaterdag 4/1 van 9u tot 18u

 

De winkel is op deze dagen gewoon open. Bestellen kan zolang er plaats is. Bestellingen plaatsen kan voor de meeste van deze dagen (23/12, 24/12, 28/12, 30/12, 31/12) enkel telefonisch of in de winkel, niet online.

Teaser afbeelding
Image
groepsfoto
Teaser tekst
Wij zijn helemaal klaar voor kerst! Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om te bestellen, of om langs te komen tijdens de eindejaarsperiode.
Blog categorie

Eens per jaar geven onze kaaskelders hun geheimen prijs. U bent welkom op zondag 6 oktober om zelf te ontdekken wat onze kazen zo lekker maakt.

 

Vooraf inschrijven is nodig, dit kan telefonisch (016 221310) of in de winkel.

 

Komt u eens proeven? 

Teaser afbeelding
Image
open kelder
Teaser tekst
Eens per jaar geven onze kaaskelders hun geheimen prijs...
Blog categorie

Zondag 21 juli wordt de Vismarkt in een krokant jasje gestoken. Kroket National is een culinair krokettenfestival waar wij uiteraard onze kaaskroketjes gaan serveren, naast andere Leuvense handelaars zoals Zuut, Rondou en De Walvis. Wij zullen er staan met onze klassieke kaaskroketten en voor de gelegenheid hebben we ook Toscaanse kaaskroketjes met gedroogde ham, zongedroogde tomaatjes en witte wijn gemaakt. Kom proeven en help ons de gouden kroket in de wacht te slepen!

 

 

Image
kroket
Teaser afbeelding
Image
kroket
Teaser tekst
Zondag 21 juli wordt de Vismarkt in een krokant jasje gestoken.
Blog categorie

Willem-Jan en Charlotte van Elsen Kaasambacht geven je de kans om in een ongedwongen sfeer meer te ontdekken over kaas en wijn.

 

In onze workshop word je ingewijd in de wondere wereld van de kaas: zo kom je te weten hoe kaas gemaakt wordt, ondervind je wat het rijpingsproces van de kazen inhoudt en leer je hoe kwaliteit te onderscheiden. Daarnaast nemen we het productieproces van witte en rode wijn onder de loep en gaan we van daaruit samen op zoek naar geslaagde kaas- en wijncombinaties.

 

Proeven staat centraal in onze workshop: verwacht je aan een 5-gangendiner met bijpassende wijnen!

 

Wanneer: donderdag 29 februari van 19u tot 21u30 VOLZET                  donderdag 30 mei van 19u tot 21u30                  of donderdag 26 september van 19u tot 21u30 VOLZET  

Waar: Naamsesteenweg 355, Heverlee. Zaaltje aan het WZC Annuntiaten.

 

Deelnemen kan voor 65 euro; inschrijven en betalen kan in de winkel (Mechelsestraat 36).

 

 

Voor meer info kun je ons bellen op 016/22 13 10 (vragen naar Willem-Jan).

Teaser tekst
De eerste data voor de kaas- en wijnavonden van 2024 zijn bekend: donderdag 29 februari en donderdag 30 mei.
Blog categorie
Image
Openingsuren

We zijn open

Woensdag 20 december - zaterdag 23 december van 9u tot 18u

Zondag 24 december van 9u tot 16u

Woensdag 27 december tot zaterdag 30 december van 9u tot 18u

Zondag 31 december van 9u tot 16u

We zijn gesloten

Dinsdag 19 december

Maandag 25 december

Dinsdag 26 december

Maandag 1 januari

Dinsdag 2 januari

Woensdag 3 januari

We zijn terug gewoon open

Vanaf donderdag 4 januari

Teaser tekst
Met de feestdagen hebben we aangepaste openingsuren en -dagen.
Blog categorie

Kaaskroketten! Onze jongens staan vrijdag 24 november van 18u tot 21u opnieuw buiten met lekkere kaaskroketjes en raclette. Voor wie meer wil: de meeste winkels zijn ook open, er zijn vuurartiesten, live optredens en dj’s in de straten.

 

Meer info vind je hier

Teaser afbeelding
Image
Leuven by Night
Teaser tekst
Kaaskroketten! Onze jongens staan vrijdag 24 november van 18u tot 21u opnieuw buiten met kaaskroketjes en raclette.
Blog categorie

Hier is onze kerstfolder. Opgelet, bestellen voor de feestdagen kan enkel telefonisch of in de winkel. Niet online of via mail. 

UPDATE: De bestellingen voor 23/12 en 24/12 zitten vol. Bestellen kan nog wel voor 22/12 en oudjaar. De winkel is ook geopend.

Image
Kaasschotels
Image
Fondue & Raclette
Image
Apero & Voorgerechten
Image
Openingsuren
Image
Bedankt
Teaser afbeelding
Image
Kerst en Nieuw
Teaser tekst
Alle informatie over de eindejaarsperiode. Opgelet, bestellen voor de feestdagen kan enkel telefonisch of in de winkel. Niet online of via mail.
Blog categorie
Image
open kelder dag
Image
open kelder
Teaser afbeelding
Image
141
Teaser tekst
Onze Open Kelderdag gaat dit jaar door op 15 oktober. Vergeet je zeker niet in te schrijven als je graag langskomt.
Blog categorie
Image
kw

Willem-Jan en Charlotte van Elsen Kaasambacht geven je de kans om in een ongedwongen sfeer meer te ontdekken over kaas en wijn.

 

In onze workshop word je ingewijd in de wondere wereld van de kaas: zo kom je te weten hoe kaas gemaakt wordt, ondervind je wat het rijpingsproces van de kazen inhoudt en leer je hoe kwaliteit te onderscheiden. Daarnaast nemen we het productieproces van witte en rode wijn onder de loep en gaan we van daaruit samen op zoek naar geslaagde kaas- en wijncombinaties.

 

Proeven staat centraal in onze workshop: verwacht je aan een 5-gangendiner met bijpassende wijnen!

 

Wanneer: donderdag 20 april, donderdag 22 juni of donderdag 21 september van 19u tot 21u30.

 

Waar: Naamsesteenweg 355, Heverlee. Zaaltje aan het WZC Annuntiaten.

 

Deelnemen kan voor 65 euro; inschrijven en betalen kan in de winkel (Mechelsestraat 36).

 

 

Voor meer info kun je ons bellen op 016/22 13 10 (vragen naar Willem-Jan).

Teaser tekst
Willem-Jan en Charlotte van Elsen Kaasambacht geven je de kans om in een ongedwongen sfeer meer te ontdekken over kaas en wijn.
Blog categorie