Wildblumenkäse

Land van oorsprong: 

Duitsland

Melksoort: 

koe

Melktype: 

rauw

Kaastype: 

halfhard

Korst: 

Natuurkorst met fijne kruiden en bloemen

Smaak: 

zacht, bloemig aroma
Onze Wildblumenkäse wordt gemaakt in Allgäu in het zuiden van Duitsland tegen de Oostenrijkse grens in kaasmakerij Baldauf, een groot familiebedrijf dat al actief is sinds 1862.

De kaasmakerij werkt met de rauwe melk van 'Allgaüer Braunvieh', een oud koeienras oud de regio. De koeien eten in de zomer gras en in de winter hooi, nooit silovoer. Ze staan zoveel mogelijk buiten in de natuur en leven in kleine kuddes van 20 à 30 dieren in familiebedrijven verspreid over de regio. Kortom, gelukkige koeien met een beperkte impact op het landschap en hun omgeving en, ook niet onbelangrijk natuurlijk, met melk, en dus kaas, van de hoogste kwaliteit. 

Baldauf maakt verschillende kazen, wij volgen enkel de Wildblumenkäse. Een zachte tomme die door een mengeling van fijne kruiden en bloemen gerold wordt die in de natuurlijke, eetbare korst blijven kleven. Daarna wordt de kaas nog verder gerijpt tot ongeveer 8 weken zodat het bloemige aroma goed in de korst en de kaas kan trekken. 

Met de eerste tekenen van de lente in de lucht, is deze kaas een ideale aanvulling van een lekkere brunch, lunch of kaasschotel.