Florette

Land van oorsprong: 

België

Melksoort: 

geit

Melktype: 

rauw

Kaastype: 

vers

Korst: 

Een dun laagje honing en eetbare bloemetjes

Smaak: 

Zoet & Fris

Dranksuggestie: 

Frisse witte wijn
Giedo van kaasmakerij Karditsel is nog steeds onze favoriete kaasmaker. Florette is momenteel de publiekslieveling in de winkel.

Voor al zijn kazen vertrekt Giedo van biologische, rauwe geitenmelk van topkwaliteit. Dat geldt dus ook voor zijn zomerse specialiteit, de Florette. De Florette wordt handgeschept, daarna met de hand gezouten en tenslotte heel kort gerijpt. De buitenkant wordt ingewreven met een subtiel laagje honing, en daarrond komen de eetbare bloemblaadjes die het kaasje zo mooi maken. 

Een Florette op je kaasschotel? Goed idee! We raden wel aan om hem aan het begin van je assortiment te eten zodat zijn subtiele smaak niet overheerst wordt. Serveer haar met een frisse witte wijn zoals onze Pecorino, of onze wijn van de maand de Le Vele.