Feestdagen 2024
De keuze van de Kaasrijper
Ook dit jaar willen we jullie graag verrassen met een mooi assortiment perfect geaffineerde kazen.
De maaltijdformule (250g/p) komt op €17/persoon,
voor een dessert (150g/p) komt het op €10.20/persoon.
Je kan de kaas in pakjes laten verpakken (met vlagjes en een korte uitleg over elke kaas) of laten opmaken op plank (met feestelijke garnituren). Voor de opmaak betaal je €13/plank, we leggen tot 2.5kg kaas op 1 plank.
Een deel van de kaas vervangen door charcuterie is ook mogelijk (standaard nemen wij dan een verhouding 1/3 charcuterie - 2/3 kaas). Tijdens de kerstperiode wordt de charcuterie steeds in pakjes meegegeven.
We hebben natuurlijk ook lekker brood, goeie boter, verschillende confits, bijpassende wijnen, ... om het feest compleet te maken. Vraag gerust meer inspiratie in de winkel of bij het plaatsen van je bestelling.
Wijnpakket
We hebben dit jaar een wijnpakket samengesteld dat perfect samengaat met de geselecteerde kazen van zowel de kerst- als de nieuwjaarsschotel.
Het pakket bestaat uit de Vouvray sec uit de Loire, een frisse witte wijn om mee te starten bij de geitenkazen, maar met toch al genoeg complexiteit om overeind te blijven naast de volgende kazen. Daarna komt een Oostenrijkse Pinot Noir van Michael Auer, ideaal bij de witschimmels en roomkazen, maar probeer hem zeker ook bij de kruidige berkazen. Afsluiten doen we met een specialleke, de Vouvray Hédoniste van hetzelfde wijnhuis als onze witte wijn.
Je kan het pakket uiteraard ook aanpassen aan je eigen smaak en budget. We hebben net met het hele team een wijnproefavond gedaan, dus iedereen kan je met veel plezier én kennis van zaken adviseren.
Fondue & Raclette
In de winter hebben we een assortiment aan raclettekazen die in sneetjes of per kwart- of halve bol gekocht kunnen worden. Je kan ook toestellen voor kwart- en halve bollen raclette lenen (niet voor sneetjes). Deze kan je best wel zo snel mogelijk reserveren.
Voor fondue hebben we een mengeling van het huis, de Zwitserse mengeling (iets pittiger) en een iets zachtere, Franse mengeling. Standaard voorzien wij alleen de kaas en moet je de fondue nog zelf klaarmaken. Ook fondue-toestellen kunnen geleend worden.
Voor bij de fondue of raclette hebben we een assortiment charcuterie (Viande Grison, Bresaola, Alpenham, Coppa, ...), brood (trage desem van Korst, baguettes, ...) en garnituur (augurkjes, zilveruitjes). Qua wijn raden wij onze Cococciola aan om de fondue te bereiden en om bij de warme kaasgerechten te schenken. Als je liever een iets complexere wijn drinkt is onze Sauvignon Blanc van wijnhuis Stift ideaal.
Apero
Wij maken hapjesplanken vanaf 4 personen.
Dit kan met enkel kaas (€12/persoon), kaas en charcuterie (€13/persoon) of enkel charcuterie (€15/persoon).
Bij een hapjesplank wordt de kaas (en/of charcuterie) hapklaar versneden en mooi op plank gelegd, ideaal voor de apero of als de bijeenkomst eerder een receptie-formule is.
Openingsdagen en -uren
Open:
zaterdag 21/12 van 9u tot 18u
maandag 23/12 van 9u tot 18u
dinsdag 24/12 van 9u tot 16u
vrijdag 27/12 van 9u tot 18u
zaterdag 28/12 van 9u tot 18u
maandag 30/12 van 9u tot 18u
dinsdag 31/12 van 9u tot 16u
vrijdag 3/1 van 9u tot 18u
zaterdag 4/1 van 9u tot 18u
De winkel is op deze dagen gewoon open. Bestellen kan zolang er plaats is. Bestellingen plaatsen kan voor de meeste van deze dagen (23/12, 24/12, 28/12, 30/12, 31/12) enkel telefonisch of in de winkel, niet online.