Elsen Kaasambacht

In 1995 nam Fried Elsen zijn intrek in de Mechelsestraat in Leuven. Een meer dan bewuste keuze. Twaalf jaren kaas-veldwerk van ontdekking, verwondering, lering en inzicht gingen daaraan vooraf. Frieds keuze voor dit pand werd ingegeven door zijn visie rond kaas, zijn passie en zorg voor dit levend product. De gewelfde kelders onder de winkelvloer boden hem eindelijk de kans de koudeketen van de gangbare kaasdistributie te doorbreken en kazen onder optimale omstandigheden te bewaren en te verzorgen tot de volle smaakrijkdom, waarvoor ze elk op eigen typische wijze door kaasmakers, verspreid over heel Europa, werden (en worden) geproduceerd.

In 2020 breekt een nieuw hoofdstuk aan voor Elsen Kaasambacht. Reinout en Willem-Jan, 'de zonen', nemen de dagelijkse leiding van het bedrijf over. Aan ervaring en smaakerpertise geen gebrek. Samen werken ze inmiddels al meer dan 20 jaar bij Elsen Kaasambacht. Na eindeloos proeven en talloze kaasreizen en inspirerende gesprekken met kaasmakers en affineurs in België en ook daarbuiten, zetten ze Elsen Kaasambacht verder met hetzelfde enthousiasme, dezelfde visie en een jongere blik. 

Lees meer over Dertig jaar Elsen Kaas in Leuven en de visie achter het dagelijks reilen en zeilen in de kaaswinkel.