22 apr
2022
Willem-Jan Elsen
test

Florence Bio van Karditsel

Land van oorsprong
Belië
Melksoort
Geit
Melktype
Rauw
Kaastype
Vers
Korst
Witschimmel
Dranksuggestie
Brochus Pale Ale

Juli is dé maand voor Florence. De witte rots in onze branding! Deze Limburgse geitenbrie wordt met de hand geschept in Kaasmakerij Karditsel en krijgt na een rijpingsperiode van drie weken een heerlijke witschimmelkorst. Fris en toch karaktervol. De kaaswrongel voor Florence wordt met de spaan, net als bij Brie de Meaux, laagje per laagje handmatig in de kaasvorm geschept. Door die handelswijze is het zuivel mooi gesloten en korrelloos. Florence krijgt door het rijpingsproces een mooie witschimmelkorst. Zacht van smaak in jong rijpingsstadium, krijgt Florence meer smaak en karakter in een latere rijpingsfase als er zich door eiwitafbraak net onder de korst een lopend laagje heeft ontwikkeld.