Kaas in de kijker

12 mei
2023
Camembert

Camembert de Normandie AOP

12 mei 2023
Hoe zat dat nu weer met die Camembert? Reinout frist ons geheugen op en we proeven ineens ook een aantal verschillende producenten naast elkaar. Vinden we de onze nog steeds de lekkerste?
5 jan
2023
st maure

Sainte-Maure de Touraine

5 jan 2023
Onze vorige kaasreis ging naar de Loire, waar we op bezoek gingen bij Moreau, onze producent van deze klassieker in onze kaastoog: de Saint-Maure.
8 nov
2022
appenzeller

Appenzeller Surchoix

8 nov 2022
Eind oktober zetten we dit jaar onze Appenzeller Surchois in de kijker. Deze harde Zwitserse kaas verdwijnt bij ons vaak een beetje naar de achtergrond, maar verdient zeker even alle aandacht. Hij is niet alleen heel lekker als onderdeel van een kaasschotel, maar kan ook goed gebruikt worden als deel van een fondue-mengeling of bij de boterham. 
22 apr
2022
test

Florence Bio van Karditsel

22 apr 2022
Juli is dé maand voor Florence. De witte rots in onze branding! Deze Limburgse geitenbrie wordt met de hand geschept in Kaasmakerij Karditsel en krijgt na een rijpingsperiode van drie weken een heerlijke witschimmelkorst. Fris en toch karaktervol. Spring zeker eens binnen om te proeven!
22 apr
2022
alt

Fougerus

22 apr 2022
Heerlijke variant op de klassieke brie de Meaux.
12 apr
2022
alt

Stilton Colston Bassett

12 apr 2022
Al zijn er maar zeven Stilton producenten, de ene Stilton is de andere niet. Proef onze keuze: de Colston Bassett.
1 apr
2022
alt

Roccolo Valtallegio

1 apr 2022
Hij lag op onze nieuwjaarsschotel en nu ook in onze toog. Roccolo! Zijn naam verwijst naar cilindervormige schuilhutjes voor jagers in de Valtaleggio. Smeuïg, stevig en een beetje kruimelig. Deze jongen heeft het allemaal!
1 apr
2022
alt

Westcombe Cheddar

1 apr 2022
Tijdelijk in ons assortiment, en daarom zeker het proeven waard, deze rauwmelkse ambachtelijke cheddar uit Somerset.
30 mrt
2022
meaux

Brie de meaux

30 mrt 2022
We moeten niet altijd speciaal willen doen, daarom deze maand in de kijker, de koning van de Franse kazen, de vader van alle witschimmelkazen, de Brie de Meaux!