Kaasreizen

Bij Elsen kaasambacht vinden we het heel belangrijk om contact te hebben met onze producenten. Het is niet alleen zeer leuk om het gezicht en het verhaal achter iedere kaas te kennen, maar deze kaasreizen zorgen er ook voor dat we meer voeling krijgen met het product. Hoe we de kazen optimaal kunnen affineren en waarom de ene kaas voor ons zoveel 'beter' is dan de andere.
-
07/2017
Naar jaarlijkse traditie trakteerden Fried en Freya ons ook dit jaar op een educatieve teambuilding, oftewel kaasreis. Bestemming dit jaar: de Aubrac.
-
06/2017
Het is weer voorjaar. Niet alleen garantie voor de mooiste moto-dagen na een lange winter, ook ons favoriete kaasseizoen nu de dieren weer volop van hun verse grasmaaltijd kunnen genieten. Hoog tijd dus voor ons jaarlijks vader-zoon-moment en kaas-ontdek-hoogtepunt van het jaar: de moto-kaasreis.
-
04/2017
Omdat wij bij Elsen Kaasambacht vooral gespecialiseerd zijn in Franse kazen en we het Belgische kaaslandschap ten zuiden van de taalgrens niet echt kennen, proberen we daar dit jaar verandering in te brengen door maandelijks een aantal Waalse kaasmakers te bezoeken en zo hopelijk nieuwe interessante kazen te ontdekken.-
06/2015
Engeland, land van Cheddar, Stilton en veel andere kaas-parels,
maar helaas ook, land van regen, hagen en andere moto-obstakels.

Het relaas van de avonturen van Fried, Reinout en Willem-Jan met de motor op kaaszoektocht in het Verenigd Koninkrijk.